Yoast United heeft ook de zesde wedstrijd in de Elite B in winst omgezet, al ging dat niet zonder slag of stoot. The Hague Royals had twee duels op rij gewonnen en wilde daar maar wat graag drie van maken. In een eerder duel in Den Haag grepen de Bemmelnaren pas laat in het vierde kwart de winst. Dit keer werd in het derde kwart een klein gaatje geslagen. Eerdere uitlooppogingen werden nog wel geneutraliseerd door de Haagse formatie, maar daar slaagde de thuisploeg dit keer niet meer in. Yoast United nam via 63-74 de twee punten mee terug naar huis.

Andres Ibarguen wint de jump ball van de Fransman in Haagse dienst Tim Troussel. Daarna is het Austin Luke die een easy lay-up mist voor de mannen uit Bemmel. Aan de andere kant is het Troussel die dan direct de eerste twee punten op het bord zet voor The Hague Royals. Dit belooft een vermakelijke pot te worden. Waar The Hague Royals in een zone gaan staan, ziet Jett Speelman zijn kans schoon om het eerste drietje op de borden te knallen. Zo neemt Yoast United de leiding: 2-3. The Hague Royals springt dan letterlijk en figuurlijk wat slordig om met de mogelijkheden, zodat Yoast United het eerste gaatje kan slaan in de persoon van Austin Luke: 2-7. De hofstedelingen zijn echter niet van plan om het gat heel veel groter te laten worden en blijven knap in het spoor van het team van coach Matthew Otten. Sterker nog, met nog één minuut op de klok is het captain Eric Kibi die de stand gelijktrekt: 14-14. De driepunter van Speelman treft geen doel voor de Bemmelnaren, maar als Robin Simonis de bal vervolgens uit de lucht trekt is het diezelfde Speelman die het eerste kwart tóch afsluit in het voordeel van Yoast United: 14-16.

Het tweede kwart trekt Troussel de stand weer gelijk door beide vrije worpen te verzilveren, maar Keime Helfrich gooit direct roet in het Haagse eten door onberispelijk een drietje binnen te knallen: 16-19. Als de mannen uit Bemmel wederom dreigen weg te lopen bij The Hague Royals, is het Laurens Yperlaan die wat terugdoet met een fraaie reverse lay-up: 18-23. Keime Helfrich teistert wederom het Haagse netje met een bommetje en als Speelman dit gedrag kopieert is het gat naar negen punten geschoten. “Not in my house”, moet Casey Lopes, de man uit Sint-Eustatius, gedacht hebben als hij aan de andere kant vanaf dezelfde afstand twee keer gruwelijk raak vuurt: 24-29. Bart Bijnsdorp legt dan eenvoudig zijn lay-up in het Bemmelse netje. Als vervolgens Deividas Kumelis ook een bommetje raak knalt, is de stand weer gelijk: 29-29. Dan staat Kaleb Warner, van achter de driepuntlijn, op voor Yoast United en vuurt ook twee keer dodelijk af. Als de driepuntkruitdampen zijn opgetrokken, gaan beide ploegen rusten met een 29-35 stand.

Als Piotr Pandura voor de geel-groenen zijn lay-up afrondt, kruipen de Royals nog verder dichterbij. Een ‘tot hier en niet verder’ driepunter van Speelman, zijn derde, zorgt voor: 31-38. Eric Kibi dunkt nog fraai raak op een evenzo mooie pass van Troussel. Captain Austin Luke neemt de Bemmelse ploeg bij de hand om een klein gaatje aan het eind van het derde kwart te slaan: 49-54.

Aan het begin van het vierde kwart brengt Troussel het verschil weer terug naar drie punten en dan belooft het een spannend slotstuk te worden. Dan is het wederom Austin Luke (21 punten) die eerste twee bommetjes raak knalt om vervolgens zijn lay-up af te ronden: 55-64. Andres Ibarguen dunt daarna alle Haagse hoop definitief de grond in. Uiteindelijk werd er afgefloten bij 63-74.

Top