Afgelopen zaterdag leek het zo veelbelovend te beginnen: de Royals hadden een thuiswedstrijd tegen Landstede Hammers gepland staan en er mocht weer publiek aanwezig zijn. Hoe anders pakte het uit. Als gevolg van technisch malheur kon de wedstrijd niet worden gespeeld en moesten we jullie, fans van de Royals, teleurgesteld huiswaarts laten keren. Als gevolg van de technische problemen werd de wedstrijd vervolgens in een formele 0-20 winstpartij voor Landstede Hammers omgezet. The Hague Royals heeft gisteren bezwaar aangetekend tegen dat besluit.

De inzet van The Hague Royals is om de wedstrijd opnieuw in te plannen. Reglementair hadden de arbiters de Royals immers 45 minuten de tijd moeten geven om de technische problemen op te lossen. In de praktijk kreeg de organisatie slechts 15 minuten, waarna formeel werd afgefloten. Dat gaf de wedstrijdorganisatie onvoldoende kans om het probleem te verhelpen. Los van de technische en juridische gronden, is het bestuur van de Royals van mening dat opnieuw inplannen van de wedstrijd beter is voor de BNXT League, de basketbalsport als geheel en uiteraard ook voor The Hague Royals en Landstede Hammers.

Dit besluit betekent ook iets voor de fans die aanwezig zijn geweest afgelopen zaterdag.

Fans met een betaald ticket
Fans die afgelopen zaterdag een ticket betaald hebben voor de thuiswedstrijd tegen Zwolle kunnen dit ticket inzetten voor een eventueel opnieuw geplande wedstrijd tegen Landstede Hammers. Indien dat niet schikt, kunnen deze fans het ticket ook inzetten voor een andere wedstrijd naar keuze in het vervolg van de BNXT League. De Royals spelen nog minimaal vijf thuiswedstrijden in de cross-border fase, dus daar is nog geruime tijd voor. Hiervoor kunnen ze contact opnemen met jakevanzijl@thehagueroyals.nl en yurivanhuisstede@thehagueroyals.nl. De speeldata voor deze wedstrijden worden eind februari bekend gemaakt. Wij zullen direct contact opnemen met deze fans, zodra er meer duidelijkheid is over het herplannen van de wedstrijd tegen Landstede Hammers.

Fans met een ticket van een wedstrijd die zonder publiek is gespeeld
Fans die tijdens de avondlockdown een ticket hadden voor een wedstrijd en aanwezig waren bij de wedstrijd tegen Landstede Hammers, kunnen dit ticket gewoon weer inzetten bij een andere wedstrijd in de cross-border fase. Hiervoor kunnen ze contact opnemen met jakevanzijl@thehagueroyals.nl en yurivanhuisstede@thehagueroyals.nl.

Overige fans
We hopen dat jullie binnenkort alsnog naar een wedstrijd van de Royals kunnen komen om het team aan te moedigen.

Excuses voor het ongemak, maar we hopen jullie op korte termijn wel in Sportcampus Zuiderpark te zien!

Top