Soms is een wedstrijd al beslist voordat hij goed en wel op gang is gekomen. Vanmiddag was dat al na twee minuten. Op voorhand konden de Hagenaars al geen beroep doen op Casey Lopes, Vincent Alkema en Snorri Vignisson. En nu bleef Bryce Smith al bij een van de eerste aanvallen van de Royals krimpend van de pijn liggen en moest hij van het veld gedragen worden. Met deze blessure van Smith erbij werd de spoeling wel erg dun voor de mannen van coach Bert Samson. Met het gemis van twee basisspelers liepen the Royals daarna achter de feiten aan en verloren met 95-58 van Landstede Basketball.


Optimisme Vooraf

Vooraf was er toch wel enig geloof dat er wat te halen viel in Zwolle. Landstede is weliswaar al jarenlang een top-vier team in de Nederlandse competitie, maar tegen Feyenoord werd slechts met gering verschil gewonnen. En dat is nu een team waar The Hague Royals met een goede dag best gelijk mee op kan. Die hoop werd dus al vroeg in de wedstrijd de grond in geboord. Het gemis van Smith deed zich gelden en The Hague Royals had niet de kracht om zich hier overheen te zetten.

Foto: Orange Pictures

Herstel In Derde Kwart

Al in het eerste kwart werd het verschil gemaakt. Verdedigend stond de deur inside – met een gebrek aan rebounders – vaak open en aanvallend misten de groen gelen teveel schot pogingen. De dit seizoen al vaak en terecht – geprezen scherpschutter Tom Ackermans had zelfs een volledige off-day. De punten moesten voornamelijk van de als altijd strijdende Deividas Kumelis komen. De ondersteuning kwam vooral van Arben Camaj , op wiens schouders wel erg veel terecht kwam. Zowel aanvallend als verdedigend. Via de tussenstanden 23-7, 21-14, 24-23 brak de laatste periode aan met een gezien de omstandigheden nog dragelijk tussenstand 68-44.  Zeker in het derde kwart boden The Royals goed tegenstand en scoorde vooral Kumelis er lustig op los.

Helaas was in het laatste kwart de koek echt op. Omdat de overgebeven basisspelers vrijwel de hele wedstrijd op het veld hadden gestaan vloeiden de krachten weg. Landstede kon daar makkelijk gebruik van maken en uitlopen naar de uiteindelijk ruime score. Hopelijk zijn de blessures niet langdurig want The Royals zullen iedereen aanstaande zaterdag nodig hebben als ZZ Leiden op bezoek komt.

Top