The Hague Royals gaan morgen aan het “nieuwe” seizoen van de Dutch Basketball League beginnen. Alle ploegen staan weer op nul en nog nooit was “nieuwe ronde, nieuwe kansen” meer van toepassing als nu. De Hagenaren starten deze nieuwe seizoen ouverture tegen Aris Leeuwarden.

In oktober kwamen beide ploegen elkaar al tegen, ook tijdens de opening van het seizoen, maar toen in “het Kalverdijkje” in Leeuwarden. De groen-gelen stapten Q4 met zes punten achterstand het veld in maar moesten het toen uiteindelijk met 18 punten verschil afleggen tegen de Friezen. (81-63)

Bert Samson, de coach van The Hague Royals, weet dat aan het feit dat zijn spelers te weinig energie in de wedstrijd legden. “Zowat alle rebounds waren voor Aris, zonder bal wordt het lastig om te scoren”, aldus Samson in een interview met het AD. Door toevoeging van twee jonge spelers van Zorg en Zekerheid Leiden en het meetrainen van spelers van Lokomotief Rijswijk kan Samson op de training nu over voldoende mensen beschikken.

Aris Leeuwarden kwam afgelopen zondag in een oefenwedstrijd uit tegen Zorg en Zekerheid Leiden. Nog spelend zonder Craig Osaikhwuwuomwan kwamen de Friezen goed voor de dag. Ook al werden de minuten bij de Leidse ploeg over iedereen verdeeld, dat neemt niet weg dat Aris Leeuwarden toch aan 86 punten wisten te komen. Jean-Victor Mukama was goed voor maar liefst 30 punten. Voor The Hague Royals dus een waarschuwing en zal DEFENSE het keyword zijn. Let’s Go Royals!

Vanuit Sportcampus Zuiderpark wordt via het The Hague Royals kanaal een livestream op YouTube gepresenteerd. De live statistieken zijn terug te vinden via de live stats van de FIBA.

 

Top