De eerste wedstrijd die The Hague Royals speelden na de lockdown was op 9 januari met als tegenstander Almere Sailors.

Alhoewel dit een oefenduel betrof zit het de Hagenaren nog steeds niet helemaal lekker dat er verloren werd met 58-79. Uiteraard werd er die dag veel geëxperimenteerd, des te interessanter is het duel van morgenavond (18:00 uur) in Sportcampus Zuiderpark waar de ploegen elkaar opnieuw treffen maar dan nu voor het eggie!

Saillant detail zal morgen het optreden worden van Papito Hersisia, de 29-jarige 2.00 meter lange forward is terug in de stad waar hij ooit zijn basketbalcarrière begon, Almere. Eerder zag het er een tijdje naar uit dat Hersisia bij The Hague Royals zou aansluiten. Hersisia en Job Kayhan zijn overigens mannen om rekening mee te houden. Laatstgenoemde was in het vriendschappelijke treffen al goed voor 20 punten alhoewel hij zelf zegt nog de nodige kracht te missen.

Morgenavond zal het er dus om gaan spannen. Beide ploegen hebben klop gehad van Den Helder Suns en móeten nu voor de overwinning gaan. In de verlenging tegen Apollo Amsterdam zorgden Dante Lombardi en Marnexson Knepa nog dat de punten in Almere bleven. (Almere Sailors had met 74-67 de langste adem) The Hague Royals zijn nog zonder overwinning en zijn voornemens deze negatieve spiraal om te buigen tegen de Almeerders. Voor het Haagse team van captain Eric Kibi zal het nu erop of eronder worden en zal de aanvoerder aanvallend zich moeten laten gelden. Ook verdedigend zal er een tandje bij gezet moeten worden maar dat is iets wat je bijvoorbeeld aan Bart Bijnsdorp wel kan overlaten.

De livestream is te vinden via het YouTube kanaal van The Hague Royals. Vanaf de bank de statistieken bijhouden kan ook via de Fiba Live Stats.

Top