Over een week begint de Dutch Basketball League weer voor jullie The Hague Royals. Het heeft even geduurd en is ook wat onwerkelijk in de lockdown waarin we zitten, maar het team is zich onder leiding van coach Bert Samson momenteel aan het voorbereiden op de herstart, die begint met twee thuiswedstrijden tegen Aris Leeuwarden op 16 januari en Den Helder Suns op 21 januari. Gisteren speelden de Royals in het kader hiervan een besloten scrimmage tegen mede-nieuwkomer Almere Sailors.

De scrimmage ontpopte zich tot een duel waarin naar hartelust werd geëxperimenteerd met line-ups en tactieken. Dat had als gevolg dat het duel in de eerste twee kwarten zeer gelijk opliep, en er vooral aan de kant van The Hague Royals veel turnovers werden genoteerd (33 om 23). Almere Sailors liep met name in het vierde kwart uit waardoor zij met de overwinning aan de haal ging, met de uiteindelijke uitslag van 58-79. Aan Royals-zijde waren Alhassan Barrie en Casey Lopes met 11 punten topscorer, noteerde Deividas Kumelis 5 assists en Casey Lopes 4 steals. Job Kayhan scoorde namens Almere Sailors 20 punten.

Bij The Hague Royals deden naast de vaste kern ook Rick van der Salm en Bart Bijnsdorp mee. Door het drukke speelschema en het coronavirus is het voor de Royals van belang om de selectie breed genoeg te houden om de competitie goed door te komen.

De komende week zal coach Samson zich met het team voorbereiden op de herstart in eigen huis. Die wedstrijd zal te volgen zijn met een livestream. Communicatie hierover volgt deze week via onze social media kanalen.

The Hague Royals – Almere Sailors
Q1: 20-18
Q2: 35-40
Q3: 46-53
Q4: 58-79

Royals scoreverdeling: Lopes 11, Van der Salm 2, Kumelis 9, Troussel 4, Alkema 2, Bijnsdorp 6, Pandura 5, Birdja 2, Te Velde 0, Kibi 8, Barrie 11

Foto’s: Marcel van Gaalen

Top