Het is dinsdag en we kijken met veel positiviteit terug op een prachtig 3×3 basketball evenement, georganiseerd op een plein in de Haagse wijk Transvaal. Niet alleen was het tof dat een The Hague Royals-team zich inschreef voor de Elite competitie; vooral het feit dat de toppers van het 3×3 basketball zich kwamen tonen in de stad, gecombineerd met de grote maatschappelijke effecten van zo’n evenement door de breedtesport- en activatieprogramma’s die ook werden georganiseerd, heeft enorme meerwaarde voor het basketbal in Den Haag.

De afgelopen maanden is de organisatie van de Royals uiteraard ontzettend druk geweest met het binnenhalen van de BNXT League licentie voor het seizoen 2022-2023. Dat is helaas tevergeefs geweest. Wat niet tevergeefs is, zijn de enorme inspanningen die worden geleverd om het Haagse basketball stappen vooruit te helpen. In het geval van afgelopen weekend is het met name aan partner-organisaties NBB en 3×3 Unites te danken dat er een prachtig evenement werd georganiseerd, terwijl ook SWSDH een mooi side-programma heeft georganiseerd. Tegelijkertijd is juist de bijdrage van The Hague Royals met specifieke clinics en als organiserend partner uit Den Haag een belangrijke factor die de organisatie van zo’n evenement mogelijk maakt.

De komende maanden willen de Royals blijven werken aan basketbal in de stad. En dat kan het beste door de kracht van het 3×3 basketbal (gespeeld op de vele pleintjes in Den Haag, up-and-coming en snel) te combineren met de kracht van het 5×5 basketbal (prachtige verenigingen in de regio Haaglanden, goede organisatie). Zo wordt onder de vlag van Stichting READY, opnieuw mede met 3×3 Unites en de NBB, de eindronde van het Gamechangers project in Sportcampus Zuiderpark door The Hague Royals georganiseerd op 11 september. En slaan we ook de handen ineen met Jumpers Den Haag, Dribble Academy en BSV Zuiderpark om het Haagse toernooi van Gamechangers een boost te geven.

Graag bouwen we verder aan The Hague Royals de komende tijd, met het oogpunt om in het seizoen 2023-2024 weer deel te kunnen nemen aan de BNXT League. Bouwen jullie mee? Meld je bij ons en versterk het Haagse basketball – komend seizoen al!

Top