Een week geleden werd The Hague Royals in eigen huis nog weggeschoten door een scherp ogend Aris Leeuwarden. Gisteren beperkten de Hagenaars na een zeer gelijk opgaande wedstrijd de score tot een kleine nederlaag: 70-64.
Gedurende de hele wedstrijd deden de teams nauwelijks onder voor elkaar en was vooral het schot veel beter verzorgd bij The Royals dan bij de vorige ontmoeting. Spelers die de vorige keren puntloos bleven, Marnixson Knepa en Pjotr Pandura, wisten nu met respectievelijk 8 en 9 punten wel het net te vinden. De laatste zelfs met 3 gave drie punters. Zij vormden daarmee een goede ondersteuning voor de mannen die altijd een groot deel van de productie voor hun rekening nemen, zoals de weer flink op schot zijnde Deividas Kumelis (15 punten).


Coach Bert Samson zag vooruitgang bij zijn team en veel positieve punten om mee te nemen naar de BNXT league, die komende week begint met maar liefst twee wedstrijden kort achter elkaar. Eerst gaat de reis naar Amsterdam waar vrijdag a.s. wordt aangetreden tegen Apollo Amsterdam, een tegenstander die vorig seizoen van ongeveer gelijke sterkte bleek te zijn. Daarna ontvangen The Royals in hun eigen Sportcampus op zondag 26 september de verrassende bekerwinnaar BAL uit Weert. Waar van de tipoff is om 15.00.
Dit wordt de eerste league wedstrijd met publiek in de Sportcampus Zuiderpark en The Hague Royals rekent op massale steun van de Haagse basketballfans! En om dat te vieren kan je nu met de code “Denhaag2021” kaartjes kopen met wel 80% korting! Zien we je daar?

Top