The Hague Royals zal ook in de BNXT League regionaal talent Rick van der Salm kunnen inzetten – hij heeft zijn samenwerking met de Royals met een seizoen verlengd. Rick kwam vorig seizoen over van BS Leiden als investering voor de toekomst – van twee kanten. Een talentvolle guard uit de buurt, die ervaring kan opdoen op het hoogste niveau bij de Royals bleek een goede combinatie. De 20-jarige, 1.85m lange point guard uit Oegstgeest zal meer nog dan vorig seizoen de back up guard van Deividas Kumelis worden.

Het afgelopen seizoen heeft hij ook vaak, komend vanaf de bank, tot volle tevredenheid van de staf Kumelis vervangen. Hij toonde aan dat hij zich snel kon aanpassen aan het hogere niveau en maakte met zijn leergierige instelling een snelle progressie. Met zijn enorme strijdlust en inzet, deed hij bovendien wedstrijden kantelen en het momentum in het voordeel van de Royals uitslaan. In het seizoen 2020-2021 maakte Van der Salm 7,5 minuten per wedstrijd, is in een rookie seizoen een teken dat de coach vertrouwen heeft in zijn ontwikkeling. Nu kan hij zijn talenten ook in een internationale setting gaan etaleren.

Mandy Hofman, penningmeester van de Royals: “We zijn blij dat we regionaal talent aan ons kunnen binden, en Rick heeft zich het afgelopen seizoen bewezen als een waardevolle kracht vanaf de bank. We zijn blij dat hij ervoor kiest om zich nog een seizoen bij ons te ontwikkelen in de BNXT League, en vertrouwen op een mooie samenwerking! Welkom terug, Rick!”

Top