Gisteravond was het aan The Hague Royals om de winning streak van de laatste weken door te zetten. Van de laatste vijf duels werden er immers vier gewonnen. Helaas bleek Basketball Academie Limburg in Weert opnieuw te sterk, nadat de Royals in Den Haag hadden weten te winnen: 75-49.

Coach Bert Samson focust zich met het team op hard werken in de verdediging, en steeds beter worden. De Royals lieten dat ook in Weert zien. De ploeg kon immers goed meekomen met de Weertenaren, die allen beschikken over ijzersterke fundamentals en een goede teamgeest. Bovendien voegt center Quattarius Wilson een flinke dosis kwaliteit toe aan de DBL, en is Sander Hollanders enorm gevaarlijk vanaf driepuntsland. Hoewel de schotpercentages over de gehele wedstrijd aan beide kanten dramatisch waren, wisten de Royals na het eerste kwart te profiteren met een 18-16 voorsprong. Daarna pakte Weert echter door, met een 39-28 ruststand tot gevolg.

Ook in andere hallen in Nederland werd intussen gespeeld. Omdat Aris Leeuwarden won van Almere Sailors en Apollo al eerder op de dag had verloren van Yoast, is er komende donderdag tijdens de laatste speeldag van de Elite B ook nog alles om voor te spelen. Met een uitwedstrijd naar Leeuwarden in de planning voor de Royals, zou alleen een winstpartij in Weert volstaan om al zeker te zijn van minimaal de tiende plaats. Bovendien zouden de Royals dan Apollo voorbij gaan op de ranglijst.

Helaas bleek dat een brug te ver. Hoewel de Royals in het derde kwart nog even aandrongen en het verschil terugliep tot vijf punten, zette Weert daarna aan. De Hagenaars lieten zich afleiden door beslissingen van het arbitrale trio, die ook de andere kant op hadden kunnen vallen. Na het derde kwart was het verschil mede daardoor opgelopen naar tien punten: 51-41, waarna BAL in het vierde kwart afstand nam van de Royals. Uiteindelijk kwam er daardoor een enigszins onnodige 75-49 op de scoreborden. Kibi was topscorer namens de Royals met 14 punten. Hij ving ook 10 rebounds. Barrie maakte 12 punten en Kumelis 10. Aan Weerter zijde maakte vooral Wilson indruk met 16 punten en liefst 18 rebounds.

Zoals gezegd spelen de Royals donderdag nog uit tegen Aris. Bij winst zijn de Royals zeker van minimaal een tiende plaats, maar is ook een negende plaats nog mogelijk indien Apollo de slotwedstrijd verliest van Almere Sailors. Bij verlies eindigen de Royals op een elfde plaats. Daarna zullen de Royals nog minimaal één wedstrijd spelen in de DBL Cup, die zaterdag 24 april van start gaat met een thuiswedstrijd tegen Aris Leeuwarden.

Top