Een sportteam is altijd meer dan just a team. Natuurlijk draait alles om de spelers en de teamprestaties maar daaromheen is er een groep van mensen die die prestaties mogelijk maakt, meestal met veel tijdsinvestering, vrijwillig of beroepsmatig, en op de achtergrond. In deze serie portretten komt telkens iemand van deze groep voor even in de spotlight te staan. Vandaag vaste chauffeur Kevin (25).


Aan het begin van vorig seizoen werd er een overeenkomst gesloten tussen Touringcarbedrijf Van Heugten Tours en The Hague Royals. Als gevolg van deze (sponsor) deal werd Kevin door zijn bedrijf benaderd om vaste chauffeur te worden bij de uitwedstrijden van The Hague Royals. Kevin had op dat moment geen enkel benul van de basketbalsport en hij schrok behoorlijk toen hij reuzen als Eric Kibi en Vincent Alkema in zijn bus kreeg. Zelf is Kevin ook geen kleine jongen maar dit was toch van een geheel ander kaliber.


RUST EN PARTY IN DE BUS
De eerste ritjes met de Royals verliepen heel rustig want de spelers kenden elkaar nauwelijks en de resutaten waren volgens verwachting voor een goednieuw team niet om feestend mee naar huis te rijden. Vooral de lange thuisreis na een fikse nederlaag in Leeuwarden werd een hele stille met alle spelers diep in hun eigen muziek verscholen.
Hoe anders zou het worden bij de eerste overwinning bij Almere Sailors. De bus werd een partybus met singing and dancing all night long. Niet verbazingwekkend waren de gangmakers: Casey Lopes en team manager Edgar da Costa. Wel opvallend was de rol van Piotr Pandura, van stille Willie naar party animal in de loop van een paar overwinningen.
Kevin maakte van dichtbij mee dat er een team ontstond dat naar elkaar toegroeide en dat de teamyell “one for all and all for one” letterlijk opvatte. Naarmate spel en resultaten beter werden groeiden ook het zelfvertrouwen en de sfeer in de bus. En Kevin zelf werd van alleen maar de chauffeur een onderdeel van het team. Hij bezocht nu ook thuiswedstrijden en zag onder andere de legendariche 42 punter en buzzer beater van Deividas Kumelis tegen BAL.
Een hilarisch hoogtepunt ontsond toen Kevin voor een uitwedstrijd samen met technisch manager Frank Limburg de ballen voor het inspelen ging klaarleggen. Hij had nog nooit een basketbal aangeraakt maar werd natuurlijk uitgedaagd om wat vrije worpen te nemen. De eerste ging mis, maar daarna kwam Kevin op stoom en boze tongen in de bus beweerden dat hij een veel beter percentage had dan bepaalde spelers in het team.


ON THE ROAD NAAR BELGIE
Als chauffeur en inmiddels fan kijkt hij uit naar het volgend seizoen in de BNXT league. Nieuwe bestemmingen, hopelijk dit keer met volle zalen en als de resultaten meezitten ook hopelijk veel feeststemming in de bus. Dat maakt het werk makkelijk en aangenaam. Inmiddels is echtgenote Manou als vrijwilligster toegetreden tot de Royals, zodat de familie Dijkhuizen nu een echte basketbal familie is geworden. What a difference a ride makes!

End of season 2020-2021

Top