Vanavond gaan de The Hague Royals op verplaatsing, zoals dat zo mooi heet bij onze zuiderburen, naar Den Bosch.

Beide ploegen hebben inmiddels twee keer verloren, van onder andere “angstgegner” Den Helder Suns. Waar nu voor The Hague Royals wedstrijden aan zullen gaan breken tegen de top 4 (Donar, Hammers, ZZ Leiden en Heroes Den Bosch) is het voor Heroes Den Bosch absoluut zaak deze wedstrijd te winnen om aansluiting te houden met de top en zal de druk toch voelbaar zijn aan Bosche zijde.

Scott Thomas is aan Bosche zijde nog herstellende van een slepende voetblessure en aan Haagse ontbreken Vincent Alkema en Deividas Kumelis. Coach Bert Samson kan dus niet beschikken over zijn favoriete starting 5 maar kan vanavond vrijuit gaan spelen tegen een Den Bosch dat moet winnen.

The Hague Royals zullen vooral de gevaarlijke Sloveen Miha Lapornik aan banden moeten gaan leggen. De 1.94m shooting guard heeft in de afgelopen 2 wedstrijden zijn visitekaartje afgegeven door respectievelijk 25 en 22 punten op de borden te knallen. Mooi om te zien is dat, de inmiddels 36-jarige routiniers Stefan Wessels en Henk Norel ook van de Bosche partij zullen zijn. Dus in alle opzichten belooft dit een prima basketbal avond te worden.

Vanuit Den Bosch wordt er een livestream via youtube verzorgd en zijn alle cijfers te volgen via de fibastats van de Dutch Basketball League. Let’s go Royals!

Top