In de zomer van 2020 was het dan eindelijk zover: The Hague Royals kreeg een licentie om deel te nemen aan de Dutch Basketball League. Met die licentie kwam een einde aan een lange periode van gesprekken over potentie, mogelijkheden en ideeën, en begon een periode waar we allemaal naar streefden: topbasketbal terug in Den Haag, en dan ook nog in die prachtige Sportcampus Zuiderpark. Tijdens het door corona geteisterde seizoen 2020-2021 hebben The Hague Royals hard gewerkt aan het opbouwen van de organisatie. Vanaf het seizoen 2021-2022 is het moment gekomen om verder te werken aan één van de beloftes waarover vaker is gesproken: structurele samenwerking tussen The Hague Royals en de basketbalverenigingen uit de regio.

De kennis, talentontwikkeling en breedtesport van de clubs in Den Haag en omstreken, gecombineerd met The Hague Royals als vlaggenschip, vormt een prachtige combinatie om basketbal in de stad verder te laten groeien. Het Haagse Basketball Convenant is bedoeld om naar elkaar de intentie van samenwerking uit te spreken, samen te bouwen aan talentontwikkeling, en om leden te laten meeprofiteren van topbasketbal in Den Haag. We moeten het samen doen, en voor een deel overlappen onze doelen: wij willen allemaal mensen inspireren om te gaan basketballen, aanzetten om te gaan bewegen, en met elkaar in verbinding laten komen. Of dat nu tijdens een recreantentraining op dinsdagavond, tijdens een jeugdwedstrijd op zaterdagmiddag, of op de tribunes van The Hague Royals op zaterdagavond is.

Wij zijn blij dat de volgende clubs al zijn aangesloten bij het Haags Basketball Convenant, en hopen dat dit geen eindpunt is maar een begin: van een gezamenlijke aanpak van basketbal in de regio Den Haag, van de ontwikkeling van een gezamenlijke visie, én van mooie spill-over effecten in de toekomst! Op die manier willen we het Haagse basketball een boost geven, mensen en kinderen laten meeprofiteren van het topbasketbal in de stad, én talentontwikkeling op een hoger niveau brengen.

Come on The Hague!

Lokomotief Rijswijk

Lokomotief is dé basketbalvereniging uit Rijswijk.

Basketballen bij Lokomotief betekent de ruimte krijgen om je te ontwikkelen op verschillende niveaus. Leren is hierbij de leidraad en de prestaties komen dan vanzelf. Dat dit werkt, bewijzen de vele Nederlandse kampioenschappen bij de jeugd vanaf 2007 tot heden. Maar Lokomotief is meer dan jeugd. Ook bij de dames en heren senioren biedt “Loko” op verschillende niveaus mogelijkheden. Zowel Dames 1 als Heren 1 spelen promotiedivisie, het hoogste niveau van de Nederlandse amateurcompetitie.

Daarom zijn we ontzettend blij dat Lokomotief wil samenwerken met The Hague Royals en zich ook heeft aangesloten bij het Haags Basketball Convenant!

Zoetermeer Hammerheads

Als jongste club uit de regio staat Zoetermeer Hammerheads bol van het enthousiasme!

De Hammerheads richten zich op het beoefenen en bevorderen van de basketbalsport in de meest ruime zin door faciliteiten te bieden voor trainingen, wedstrijden en toernooien. Hierbij richt het zich op kwalitatieve groei van de vaardigheden van haar leden, zowel individueel als in teamverband, en heeft als doel het beste resultaat te behalen op en naast het veld.

De leden van de Hammerheads zijn zeer enthousiast en ook al graag geziene gasten bij de Basketballcamps van Deividas Kumelis. We bouwen daar graag op door, dus welkom Hammerheads!

The Jumpers Den Haag

The Jumpers Den Haag is een échte Haagse club.

HBV The Jumpers is een multiculturele, laagdrempelige club, een breedtesportvereniging zijn waar iedereen op zijn of haar niveau kan basketballen, waarbij  individueel en groepstalent wordt ondersteund. Ze heeft ongeveer 220 leden met een achtergrond uit meer dan 25 landen, en is naast de activiteiten rondom de eigen vereniging heel erg actief en druk op de pleintjes in de buurt. Jumpers is dan ook zeer betrokken met de Haagse maatschappij. 

Als Haagse zustervereniging zijn we ontzettend trots dat The Jumpers vertrouwen heeft uitgesproken in The Hague Royals en graag wil samenwerken via het Haags Basketball Convenant!

Last modified: 8 oktober 2021

Comments are closed.

Top