Topbasketbal in Den Haag was jarenlang ons doel. Natuurlijk vonden we het belangrijk dat er topbasketbal te zien was in Sportcampus Zuiderpark en Haags talent de kans zou krijgen op het hoogste niveau van het Nederlandse basketbal. Maar: onze ambities reiken verder. The Hague Royals moet uiteindelijk het vlaggenschip van het Haagse basketbal zijn op het hoogste niveau, van een hele vloot aan basketbalschepen. Basketbal is een sport van samenwerken, plezier en discipline, en dat willen we op alle niveaus meegeven.

Gisteren vond de kick-off plaats van onze maatschappelijke ambities, die door de coronacrisis eerder in de ijskast zijn gezet. Samen met Dribble Academy en de Haagse basketbalvereniging The Jumpers organiseerden we een tweetal clinics, gegeven door onze toppers Deividas Kumelis en Casey Lopes. Dat leidde tot een prachtige training, waarin al het moois dat de basketbalsport te bieden heeft onder de aandacht werd gebracht! Twee groepen van ongeveer twintig kinderen zijn vandaag aan het bewegen gezet. En dat smaakt naar meer!

Wat ons betreft is deze clinic het startschot van een langdurige samenwerking met zowel Dribble Academy als The Jumpers, die we gaandeweg verder zullen uitdiepen. Onze maatschappelijke ambities reiken immers ver. Sponsoren kunnen met ons hierover in gesprek in het kader van het The Hague Royals Social Partnership Plan.

Voor de jeugd tussen de 8-14 jaar is er nog een kans om deel te nemen aan een basketbalclinic. Komende donderdag vindt op Hemelvaartsdag het eerste Royals Basketball Camp plaats, onder leiding van Deividas Kumelis. Aanmelden kan via de site, kom langs en verbeter je skills als basketballer!

Top