Beste Royals-fans,

Inmiddels is het alweer enkele maanden geleden dat jullie van ons hebben gehoord. Na de teleurstellende beslissing dat wij geen licentie hebben gekregen voor het lopende seizoen in de BNXT League, en ons beroep daartegen ook is afgewezen, zijn we deze zomer aan de slag gegaan met scenario’s om onze mooie club toch nog voort te kunnen zetten. We doen dit jaar weliswaar niet mee, maar er wordt achter de schermen hard gewerkt om tijdens het seizoen 2023-2024 weer deel te nemen aan de BNXT League! Daarover later meer – wij willen deze updates immers vaker gaan doen als er nieuwe ontwikkelingen zijn.

Natuurlijk heeft de afronding van het seizoen 2021-2022 een hoop tijd gekost. We hebben geprobeerd om alles netjes af te ronden en af te hechten, voor zover als mogelijk. Wij zijn onze sponsoren en businessclubleden zeer erkentelijk voor hun begrip en hun steun. Niet alleen van de laatste maanden, maar ook van de laatste jaren.

Daarnaast hebben we geprobeerd om maatschappelijk ons beste beentje voor te zetten. Zo hebben we bijgedragen aan het 3×3 evenement in Den Haag, dat meerdere dagen zowel topbasketbal als een mooi breedtesportevenement voorschotelde in de stad. Ook hebben we met onze sportcoördinator samen met WSDH aan de ontwikkeling van de basketbalsport in Den Haag gewerkt. Helaas ging het eindtoernooi van Gamechangers niet door, maar dat project vergde ook veel van onze aandacht. Camp Kumelis is bovendien ook nog georganiseerd voor de zomer. In het lopende seizoen speelt Deividas Kumelis voor Apollo in Amsterdam, maar hij is nog steeds actief met clinics en basketballlessen in Den Haag en omstreken.

De komende maanden willen we er alles aan doen om het financiële fundament onder de club te verstevigen om uiteindelijk met goed vertrouwen een licentieaanvraag in te dienen, die niet alleen voor het seizoen 2023-2024 vertrouwen biedt, maar ook voor de jaren daarna. Onze doelstelling is immers onveranderd: wij willen met The Hague Royals een duurzaam instituut opbouwen in de stad Den Haag, met Sportcampus Zuiderpark als ontmoetingsplaats, en de spectaculaire basketbalsport als middelpunt.

Wil je daar een bijdrage aan leveren? Als vrijwilliger, of als sponsor? Laat het ons dan weten en mail ons over de mogelijkheden. Wie weet kunnen we een mooie samenwerking op poten zetten en kun jij bijdragen aan de volgende stap die we willen zetten als club.

Nogmaals dank voor jullie steun en tot snel!

Bestuur The Hague Royals

Top