Beste basketbalfans van Nederland,

Wij zijn er nog!

Het jaar 2022 zit er op, en het was voor fans van The Hague Royals geen onverdeeld succesvol jaar. Er werden geen overwinningen geboekt en er waren enkele grote nederlagen, we hadden te kampen met kwakkelende apparatuur in Sportcampus Zuiderpark en als klap op de vuurpijl zijn we er niet in geslaagd om een licentie te bemachtigen voor het seizoen 2022-2023. Het goede nieuws: we zijn er nog en we kunnen vanuit deze positie alle basketbalfans van Nederland een gelukkig nieuwjaar wensen!

Om uiteindelijk tot een serieuze bespeler van de BNXT League uit te groeien, wordt veel gevraagd van een organisatie. Zowel financieel, als van vrijwilligers. Het fundament moet breed en sterk zijn van alle aspecten van een basketbalclub. Wij hebben noodgedwongen een stap terug moeten doen, maar dankzij de flexibiliteit, steun en vertrouwen van onze partners en sponsoren hebben we de kans om komend seizoen mogelijk terug te keren in de BNXT League. Daar wordt op dit moment hard aan gewerkt met als uitgangspunt: als we terugkeren, dan willen we dat goed doen. En dan hebben we natuurlijk ook weer alle sponsoren, vrijwilligers en fans nodig om er iets moois van te maken.

Wij willen met The Hague Royals nog steeds een impuls geven aan het Haagse basketbal, zoals we dat de afgelopen jaren en ook in 2022 hebben gedaan. Minder zichtbaar voor velen was dat we een sportcoördinator toegewezen hadden gekregen die basketbalactiviteiten ontplooide. Waar mogelijk werkten wij samen met de verenigingen in de regio: Jumpers, Lokomotief, Hammerheads en CobraNova. Op de Haagse pleintjes hebben wij veel aandacht gegenereerd voor basketbal in de stad. En zelfs in de week voor kerst is er nog een clinic geweest voor jongeren in de Haagse wijk Bezuidenhout.

Op dit moment worden er verschillende gesprekken gevoerd over de wijze waarop we de Royals terug kunnen laten keren in de BNXT League. Via onze kanalen proberen we jullie zo goed als mogelijk op de hoogte te houden. En als het zover is, hopen we natuurlijk opnieuw op jullie steun!

Let’s go Royals!

Alle goeds voor het nieuwe jaar,

Bestuur The Hague Royals

Top