Aan het eind van vorig jaar sloot de 25-jarige Bart Bijnsdorp aan bij The Hague Royals en maakte afgelopen zaterdagavond zijn debuut in de Dutch Basketball League als basisspeler, de zogenaamde starting five. Hoogste tijd voor een introductie van deze imponerende center.

Op de vraag of Bart verbaasd was om direct te starten tegen Aris Leeuwarden reageert de Bleiswijker nuchter “enigszins, maar de coach vertelde me wel zaterdagochtend tijdens de training dat ik minuten zou gaan maken, dat ik direct bij de starting five zou zitten had ik niet verwacht nee.”

The Hague Royals verloren helaas de wedstrijd (66-86) maar Bart mag terugkijken op een fantastisch debuut. De jump ball werd direct gewonnen door de 2.02 meter grote Bleiswijker die verder goed was voor 8 punten en 5 rebounds. Helaas ook hetzelfde aantal fouten zodat na ruim 5 minuten spelen in het vierde kwart de wedstrijd voorbij. “Dat is wel wennen ja, je mag hier ogenschijnlijk meer in DBL maar met mijn fysieke spel werd ik toch snel terug gefloten en kwam zodoende in foutenlast. Het tempo ligt ook veel hoger dus het was wel een kwestie van doorzetten”. Toch heerst vooral het gevoel dat er meer in had gezeten. “Dit was niet nodig inderdaad, in het begin van het derde kwart misten we te veel schoten en easy punten zodat we op dat moment achter de feiten aan moesten lopen maar we waren zeker niet de mindere.”

Dat Bart zou gaan basketballen was helemaal geen vanzelfsprekendheid. “Ik ben op mijn zestiende begonnen met basketbal na eerst altijd te hebben gevoetbald.” De nieuwe big man was vroeger namelijk op de velden te bewonderen als voetballer bij Oliveo in Pijnacker. “Met heel veel plezier speelde ik mijn wedstrijden in Berkel bij Squirrels en coach ook nog steeds het MU 18 Team bij de Squirrels. Een echte warme, gezellige club waar ik me helemaal thuis voel.” Waarom dan toch die overstap naar The Hague Royals? “Toen covid de basketbalcompetitie voor amateurs stil legde zag de wereld er toch wel heel anders uit” zo vervolgt Bart. “Je gaat naar werk, komt thuis eet wat en ploft weer op de bank neer, ook mij bleven wat corana kilootjes dan ook niet bespaard. Toen ik de mogelijkheid kreeg om bij The Hague Royals aan de slag te gaan was dat weer een leuke nieuwe uitdaging. Inmiddels ben ik weer terug in shape en ready. Nu zaak om snel te werken aan bijvoorbeeld mijn pick and roll defense en het Team nog beter te leren kennen. Ik ben vanaf dag 1 heel goed opgevangen door al mijn teamgenoten. All for one and one for all is hier zéker van toepassing, iedereen zal elkaar helpen binnen het Team.”

Bart kijkt zeker niet op tegen wedstrijden straks tegen bijvoorbeeld ZZ Leiden of aankomende donderdag tegen Den Helder Suns. “Nee zeker niet, we krijgen straks ploegen die wellicht een maatje te groot zullen zijn. Maar ik blijf sowieso altijd hard spelen!” Let’s Go Royals.

Top